Connie Sterkenburg

Geboren in Tilburg, opgegroeid in Toronto, Canada.
De zoektocht naar haar creativiteit is begonnen na de dood van haar vader toen bleek dat al zijn prachtige portrettekeningen verloren waren gegaan.

Zij volgde teken- en schildercursussen bij o.a. Artibus-Utrecht, bij Auke Rodrigo in IJsselstein, de Werkschuit in de Bilt, bij Charles Lagendijk in IJsselstein en workshops bij o.a. Simon Woudwijk en Franz Hazelzet. Zij was actief lid van Schilderscollectief “Lek & IJssel”.

Zij werkt vaak intuïtief. Haar schilderijen zijn het resultaat van een zoektocht, een zichtbaar proces met veelal warm kleurgebruik in vormen, vlakken en lijnen.
Ideeën ontstaan al schilderend, de schilderijen zijn daardoor opgebouwd uit vele verflagen.

Haar inspiratiebron is vaak de natuur en de daarbij behorende elementen. Het is een directe afspiegeling van haar persoonlijke belevingswereld die aan de beschouwer ruimte laat voor de verbeelding en eigen interpretatie. Hoewel zij ook figuratief schildert heeft abstract werk absoluut haar voorkeur.

Het liefst werkt zij met acryl op linnen of op aquarelpapier. Ook keramiek en was/brons zijn materialen waar zij graag mee werkt.

Boschrand, 8, Goirle

Written by

Kunstenaar