Jeanne van Midde

In de wintermaanden van 2018 en 2019 domineert De Ballefrutter in mijn werkplaats in het CC. Jan van Besouw. Geen plaats meer voor voorstellingen!
Alleen op donderdagochtend worden onder mijn leiding door volwassenen prachtige beelden van speksteen gemaakt. Op maandagen na schooltijd komen ruim 50 schoolkinderen kennis maken met beeldende kunst in verschillende vormen.

De rest van de tijd ben ik aan het levensgrote beeld van de Ballefrutter bezig. Het vordert gestaag. Peter van Midde zit model en Kees van Gool maakte het ijzeren armatuur. Maar het portret van Jan v.d. Broek staat model voor de kop van de Ballefrutter. Jammer dat Jan het niet meer mee kan maken dat zijn gezicht op het bronzen beeld komt. Hij zou supertrots geweest zijn.

– 19 en 20 maart: bronsgieter Hans Steylaert heeft de mal gemaakt in mijn werkplaats. – 26 mei: het beeld zal onthuld worden voor het CC Jan van Besouw.

De foto’s van het werkproces zijn te zien tijdens het Rondje Kunst. En verder ziet U natuurlijk veel portretten (mijn specialiteit) en een selectie van andere beelden die ik in de afgelopen 50 jaren gemaakt heb.

Iepengaard 4, Goirle

Written by

Kunstenaar